AQUÍ NO HEM VINGUT A ESTUDIAR

Descargar AQUÍ NO HEM VINGUT A ESTUDIAR en pdf

El libro para descargar AQUÍ NO HEM VINGUT A ESTUDIAR epub ya se encuentra disponible. En el idioma español y en distintos formatos. La descarga es muy sencilla. Qué esperas para leerlo?

Imagen de la portada

Especificaciones del archivo:

  • Personas que vieron este libro: 1688
  • Peso total del archivo: 940KB
  • Descargas del fichero: 696
  • Tipos de archivo: EPUB, PDF, Otros

Sinopsis de AQUÍ NO HEM VINGUT A ESTUDIAR

Presó de Burgos, desembre de 1962. Sis presidiaris—uniforme de color marró, cara gelada—discuteixen asseguts entre dues lliteres d’una de les cel·les del penal més fred d’Espanya. És una reunió del comitè del Partit Comunista d’Espanya a la presó. 

El règim trontolla i un dels presos, el basc Ramón Ormazábal, arenga els seus companys: «Aquí no hem vingut a estudiar!». Manuel Moreno Mauricio, antic guerriller, reclòs des de 1947, secretari d’organització, no hi està d’acord. Aquí hem vingut a estudiar.

Són dos posicionaments polítics. Ormazábal creu que cal accelerar la lluita, liderar una onada de protestes des de l’interior del penal, convocar vagues de fam i desafiar cada dia l’autoritat. Moreno creu que els presos han de preparar-se intel·lectualment per a la llibertat, defensa una resistència a llarg termini.

Trontollava de veritat el franquisme o era només un miratge? Estudiar o passar a l’acció? Paciència o aventura? Anar pas a pas o accelerar? Dilemes d’ahir, d’avui i de sempre.
Mitjançant la història dels principals protagonistes d’aquella discussió, aquest llibre construeix una gran panoràmica històrica sobre el franquisme i els seus principals opositors. Posa el focus en aspectes claus avui poc analitzats: el paper transcendental d’un economista republicà i català en l’estabilització de l’economia e…
Ver más

ENRIC JULIANA

Enric Juliana es subdirector de La Vanguardia y actualmente delegado de este periódico en Madrid. Ha sido corresponsal en Roma de este periódico durante varios años.
Ver ficha del autor

33%

Para Aprender

33%

Para Disfrutar

33%

Imprescindible

Necesario para entender (políticamente) d dónde venimos, pq estamos donde y como estamos, historias q explican la Historia, un ritmo trepidante para decirnos q aquí no hemos venido a estudiar pero deberíamos hacerlo más
Es perfecto para:
Para Aprender

Para Disfrutar

Imprescindible

Temáticas y géneros:

Historia

Biografías

Biografías históricas universales

Para Aprender

Para Disfrutar

Imprescindible

Ver más libros de esta categoría > libros de biografías


«AQUÍ NO HEM VINGUT A ESTUDIAR pdf»

Detalles del PDF
Páginas del libro:
240
Editorial:
ARPA EDITORES
Idioma:
CATALÁN
Encuadernación:
Tapa blanda
ISBN:
9788417623418
Fecha de publicación:
2020
Editado en:
ESPAÑA