L HAIKU EN LLENGUA CATALANA

Descargar L HAIKU EN LLENGUA CATALANA en pdf

El libro para descargar L HAIKU EN LLENGUA CATALANA epub ya se encuentra disponible. En el idioma español y en distintos formatos. La descarga es muy sencilla. Qué esperas para leerlo?

Imagen de la portada
l haiku en llengua catalana-9788493916992

Especificaciones del archivo:

  • Personas que vieron este libro: 1679
  • Peso total del archivo: 900KB
  • Descargas del fichero: 618
  • Tipos de archivo: EPUB, PDF, Otros

Descripción

Fa més d’un segle, Josep Carner i Eugeni d’Ors esmentaren per primera vegada l’haiku, una forma de poesia japonesa. Acabada la primera guerra mundial, aquesta forma poètica visqué un moment de glòria entre els poetes avantguardistes i noucentistes, com ara Josep Maria Junoy, Joan Salvat-Papasseit o Josep Maria López-Picó. Posteriorment, l’haiku quedà a l’ombra d’una altra forma japonesa, la tanka, introduïda per Carles Riba, si bé a la fi dels anys setanta només Salvador Espriu la conreava amb assiduïtat. Tanmateix, en la ploma d’autors actuals, com ara Feliu Formosa o Francesc Prat, l’haiku en llengua catalana ha pres un nou impuls i mostra una vitalitat extraordinària.

Els articles que integren aquest volum són una bona mostra de la varietat i la qualitat d’aquests haikus escrits en català. Els poetes tractats —que van des del mateix Espriu fins al jove poeta Iban L. Llop, passant per figures tan rellevants com Agustí Bartra, Felícia Fuster, Miquel Martí i Pol o Joana Raspall— s’han acostat a aquesta forma de maneres molt diverses i han acabat generant un paisatge molt ric, ple de mirades creuades i trobades fecundes entre la poètica dels mestres clàssics japonesos i la dels poetes contemporanis de llengua catalana. poetes contemporanis de llengua catalana.

Temáticas y géneros:
Literatura
Literatura

Ver más libros de esta categoría > libros de poesía

«L HAIKU EN LLENGUA CATALANA pdf»

Detalles del PDF

Páginas del libro: 200

Editorial: OBRADOR EDENDUM

Idioma: CATALÁN

Encuadernación: Tapa blanda

ISBN: 9788493916992

Fecha de publicación: 2014

Editado en: SANTA COLOMA DE QUERALT